Skip to main content
Outsourcing IT

Snel een IT-professional nodig? Waarom het loont om je IT-recruitment uit te besteden

Overweeg jij om externe hulp in te schakelen bij het zoeken naar IT’ers? Als je het zelf moet doen, kan dit erg lang duren, en zonder garantie op succes. Het outsourcen van je recruitment biedt een antwoord. Zeker als je samenwerkt met een ervaren agency zoals CHRLY – ontstaan uit Fujitsu en specialist in het zoeken naar en behouden van IT-talent. In deze blog ontdek je de voordelen.

Je hebt een goed gevoel na een interview met een kandidaat, maar jammer genoeg kiest die persoon voor een andere werkgever? Je werft iemand aan, maar die persoon zoekt na zes maanden andere oorden op (waardoor de zoektocht herbegint)? Je hebt snel een professional met specifieke skills nodig om tijdelijk een IT-project in goede banen te leiden en weet niet waar te zoeken? Het zijn stuk voor stuk scenario’s waar veel organisaties mee te maken krijgen en die zware druk uitoefenen op de interne rekruteringsprocessen.

Het aanwerven van kwalitatief talent is vaak een uitdaging. Nochtans is het minder complex dan je denkt. De consultants in een gespecialiseerd IT-recruitment agency weten hoe ze de juiste kandidaat moeten aanspreken en matchen met jouw specifieke behoeften.

Hieronder lees je vijf redenen waarom het outsourcen van je IT-rekrutering een goed idee is.

1. Je krijgt toegang tot een uitgebreid en gespecialiseerd netwerk

Waarom vissen in een vijver als je toegang kunt hebben tot een heuse oceaan aan IT-talent? Als HR-specialist is je netwerk met kandidaten soms iets beperkter, en in het uitbreiden en onderhouden van zo’n netwerk kruipt veel tijd. Een professionele recruiter is hier dagelijks mee bezig. De kans dat hier een gekwalificeerde kandidaat voor jouw organisatie tussen zit, is dan ook groot. Ongetwijfeld leer je op deze manier IT-professionals kennen die anders nooit in contact zouden komen met jouw bedrijf.

2. IT-recruiters hebben diepgaande marktkennis

IT-recruiters weten wat er speelt in de markt. Ze volgen de IT-wereld op de voet en begrijpen wat jouw organisatie nodig heeft. Zo kunnen ze bijvoorbeeld goed inschatten hoe het aanbod van een concurrent er zal uitzien en wat je moet doen om een goede indruk te maken op een kandidaat. Bovendien kan een IT-recruiter heel wat werk overnemen, zoals het opstellen van functieomschrijvingen. Dat kan ervoor zorgen dat kandidaten zich sneller identificeren met een rol, waardoor we naadloos bij het volgende puntje terechtkomen …

3. De kwaliteit van gesprekken met kandidaten neemt toe

De concurrentie op de markt is groot, maar dat wil niet zeggen dat je ieder beschikbaar IT-talent moet aannemen. Er moet ook een sterke match zijn met de verwachtingen en de cultuur van je organisatie. Ook daar weet een extern recruitment agency wel raad mee. Verwacht je dus niet aan een speeddate waarbij je zoveel mogelijk kandidaten over de vloer krijgt. Een IT-recruiter neemt het voorbereidende werk van je over, screent iedere kandidaat grondig en zorgt ervoor dat enkel de beste matches bij jou op gesprek komen. Dat bespaart jou alvast heel wat tijd, en het beperkt de kans dat een relatie met een kandidaat op een eindscheiding uitdraait.

4. Je bespaart tijd en vindt sneller een geschikte professional

In IT moet het vaak snel gaan. Als een IT-project vertraging oploopt, ondervindt ook de business daar meestal hinder van. Een goed rekruteringsproces kost natuurlijk tijd. Dan is het handig als een recruitment agency je hierbij kan ontzorgen. Met een externe recruiter zal zo’n proces altijd een stuk sneller verlopen dan wanneer je dit intern vanuit HR aanpakt. Dat is voor de kandidaten natuurlijk ook belangrijk. Hoe sneller je feedback geeft en eventueel een aanbod doet, des te beter de indruk die je nalaat. En dat je ondertussen tijd wint om je meer op andere kerntaken te focussen, is uiteraard nog een mooie bonus.

5. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt

Het outsourcen van IT-recruitment is geen one-size-fits-all oplossing. Heb je enkel hulp nodig bij het vinden van kandidaten of zoek je ook ontzorging bij administratieve taken? Jij bepaalt wat je uit handen geeft. Een goed IT-recruitment agency biedt flexibele contracten aan op maat van jouw behoeften. Ook in de zoektocht naar kandidaten staat flexibiliteit centraal. Van een vaste werkkracht op lange termijn tot tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld in het kader van een IT-project: bij een extern agency ben je voor alles aan het juiste adres.

Interesse om je IT-recruitment gedeeltelijk of volledig uit te besteden? Ontdek hier hoe wij jouw organisatie ondersteunen.